sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Ai sä ootki hyvännäkönen?

Ihmismieli on helposti huijattavissa. Joukkohysteriaa, trendejä ja muita massahurmostiloja. Miksi teineillä on järkyttäviä en-sano-mitä -pipoja päässään? Koska joku idiootti kuvitteli sellaisen näyttävän hyvältä, ja lumipalloefekti syntyi..

Kaikki ihmiset eivät ole hyvännäköisiä, ainakaan yleisen hyvännäköisyyskäsityksen mukaan.
Vaan entä sitten, kun jokin tavallinen tallikka päätyykin julkisuuteen, ja mediassa joku erehtyy sanomaan tätä komeaksi/kauniiksi? TADAA! Sen jälkeen yleinen käsitys aiemmasta taviksesta (tai rumiluksesta) onkin TÖRKEEN KUUMA! HUH! ..ja todellisuudessa välttämättä mikään ei muuttunut.

Meneekö hyvännäköisyyskäsite todella puskaradioperiaatteella; jos joku tykkää, täytyy muidenkin tykätä. (tai median mahtikäskyllä: HOT or NOT)
Vai eikö ihmisen ulkonäköä nähdä positiivisessa valossa, kunnes joku sen on ääneen julistanut? Sama toki pätee myös rumuudessa. Vaikka et olisi ruma, mutta joku päättää sinua sellaiseksi tituleerata, imeytyy käsitys rumuudestasi myös muihin. Tai ainakin hyvännäköisyytesi alkaa epäilyttämään..

Joillain on ehdottomia ehtoja siitä, miltä tulevan kumppanin pitäisi näyttää. Blondi ja isotissinen, lyhythiuksinen ja rehevä, hoikka ja brunette.. onhan noita. Vaan päteekö nuo haaveet kuitenkaan ihmisiä kohdatessa? Huomiota kiinnittää tietysti helpommin omiin mieltymyksiinsä vastaaviin, mutta tuskin kukaan voi  täysin jumiutua haaveisiinsa. Itse uskon, että vaikka tietyntyyppistä miestä haluankin, voi eteeni silti tulla mitä tahansa muutakin miellyttävää. Kokonaisuus ratkaisee, oman mielikuvituksen periksiantamisen ohella..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti