torstai 5. heinäkuuta 2012

Online vs. IRL

Kokeilinpa sitten itsekin tuota nettitreffailua. Jonkin ajan empiiristen tutkimusten jälkeen tuntuu, ettei se sittenkään eroa ns. "oikeasta elämästä" ja siellä ihmisten tapaamisesta sen suuremmin. Nettitreffeillä vastaan tulee ihan yhtä kirjavan näköisesti ihmisiä, kuin mitä tuntuu baarissa tapaavan. Erotuksena tietenkin se, että tapaamiaan ihmisiä voi itse karsia kriteerien avulla ja toisille juttelemiseen kynnys on matalampi, tai ainakin erilainen.

Sinänsä konseptina nettideittailu tuntuu hieman... no ei nyt halvalta, mutta kuitenkin. Pointtina on kuitenkin tehdä jonkinlainen myynti-ilmoitus itsestäsi (kenties kuvan kanssa) ja odottaa sitten sopivia ostajia. Tietenkin voit myös itse mennä ja laittaa viestiä jollekin. Siinä tapauksessa, jos vastausta ei järjevänoloisesta viestistä huolimatta saavu, voit vain todeta, että ilmoituksessasi, tai siis sinussa on jotain väärää tätä lähestymääsi ihmistä nähden ajatellen. Helpotuksena "oikeaan elämään" verrattuna pakit eivät tunnu ollenkaan pahalta. Vaikka toisaalta et koskaan myöskään päässyt antamaan sitä oikeaa ensivaikutelmaa itsestäsi ja ulkomuodostasi, mitä ei kirjoitettuun tekstiin voi piilottaa.

Ja entä jos ilmoituksesi osuu juuri Sen oikean kohdalle? Onnitteluni, hän onnistui kaikkien ilmoitusten joukosta löytämään juuri sinut. Tai ehkä sinä löysitkin hänet. Onnea silti. Toivottavasti tekstisi oli itsesi näköinen niin, että kenties tuleva irl-kohtaaminen ei tuota pettymyksiä.

Toistaiseksi ei itselleni mitään sen suurempaa. Ei sillä, että suurempia olisin oikeastaan odottanutkaan, ihan kokeilemisen halusta tein profiilini. Onhan siellä nyt saanut jutella jopa muutamien ihan järkevänoloisten ihmisten kanssa. Melko positiivinen kokemus siis, kun jättää omaan arvoonsa ne S:nkin mainitsemat "kaunis, lähdetkö kahville/saanko nuolla varpaitasi/yms" -viestit. Kätevää sinänsä "oikeaan elämään" verrattuna, ettei oikeastaan edes tunnu kovin pahalta poistaa tuollaisia viestejä heti lukemisen jälkeen. Vaikka toisaalta toisen torjuminen on aina ikävää, tässä sitä ei kuitenkaan niin ajattele samalla tavalla.

Mitä todennäköisemmin miestä ei täältä minulle(kaan) löydy. Mukavaa juttuseuraa varmasti on luvassa jatkossakin. Se oikea tulee vastaan sitten jossain muualla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti