sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Parisuhde lihottaa

Tarkkailtuani muutamia ympärilläni olevia ihmisiä (ja kuunnellessa heidän vuodatustaan), huomasin painonnousun olevan ihan oikea ongelma pariutuneilla.
Siinä vaiheessako loppuu itsestä huolehtiminen, kun on saanut itselleen toisen puoliskon?
En ihmettele yhtään suhteiden päättymistä eroon, jos toinen muuttuu suhteen aikana veltoksi sohvaperunaksi, jonka päältä löytyy ainoastaan järkyttävät collegehousut ja kauhtunut t-paita. Tai ehkä siinä vaiheessa tosiaan nuo ihmiset tarvitsisivat pienen herättelyn ulkoiselle olemukselleen, jos sitä itse ei peilistä huomaa. Ei rakkauden pitäisi välinpitämättömyyttä itseään kohtaan tarkoittaa. (tiedetään, toki on niitäkin ihmisiä jotka ovat aina viihtyneet sellaisina, tai kokevat sen vapauttavana. nyt en puhu heistä)
Lähipiiristäni löytyy myös ihmisiä, jotka ovat eroamisensa jälkeen järkyttyneet tajutessaan, mitä parisuhde heille tekikään. Koti-iltoja kotivaatteissa kotisohvalla herkutteluineen, tuudittautuminen pelkkään rakkauteen, peilin unohtaminen, korkokenkien vaihtuminen mataliin, ja ruoka-annosten kasvaminen miehen ruoka-annoskokoon huomaamatta.. Itse olen vannottanut ystäviäni vaikka läimäisemään, jos alan kasvaa leveyttä holtittomasti, keräämään vararengasta, luopumaan kengistä, hyvinpukeutumisesta, meikistä, hiustenpesusta tai muuttumaan muuten omasta itsestäni joksikin ihan muuksi. Kai tästä pienimuotoisesta terveellisyysbuumista ja liikunnasta pitämisestä on jotakin apua, etenkin kun mielitietty ajattelee ja toimii samoin.

Repsahtamiseen takuulla vaikuttaa se suhteen toinen osapuoli. Jos pukeutumisesta, laittautumisesta tai itsensä muusta huolehtimisesta ei saa koskaan mitään positiivista huomiota, on laiskistuminenkin helpompaa. Pahimmassa tapauksessa mies vielä tykkää syöttää sinua ahkeraan ties millä, ja loppu käykin kuin itsestään..
Sinkkuna yritystä laittautumiseen vielä riittää, kun todennäköisimmin haluaa kiinnittää huomiota, ja skarppaa myöskin saadakseen sitä.

Ehkei miesten takia, mutta tunteakseen itsensä upeaksi. Sen kun jokainen aina muistaisikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti